Különböző gyártástechnológiák, a gyóynövények feldolgozásának módszerei:

Szintetikus termékek:
Kémiai úton előállított vegyületek, a természetes másai,10-15% hatóanyag tartalommal, a többi adalék vivőanyag stb.

Melegpéses eljárás:
(pld gyógyteák) 30-35%-os hatóanyag megmaradás.:

"Újabban" erjesztéssel, fermentációval, vagy tintúra kivonatot is használnak. Ez nem organikus, már nem élő az anyag......


Hidegpéses eljárás 60-65%hatásfok!

A gyógyhatású termékek 70%-át így gyártják.
A gyógynövényeket leszárítják, aprítják őrlik,vagy kivonatot készítenek, kipréselik, s mivel az oxigén jelen van stabilizálják, s a természetes anyag mellé kénytelenek csomósodásgátlókat stabilizátorokat stb. tenni.
Ha tabletta formában készül,a préseléshez sűrítőanyagot(guargumi) fényező anyagot(sztearinsav)kénytelenek tenni. Ezeket az összetevőket egy közkedvelt "100%"-ban természetes amerikai gyerekvitamin dobozán olvastam....hmmm
vagy akár színezőanyagot(természetes eredetűt.Tudja-e valaki, a vörös színt miből nyerik, ha természetes? A bíbortetűből!)
Kapszuláknál fontos a burok anyaga, ez legtöbbször állati zselatin(csontenyv ez a gumicukorkák alapanyaga is!) vagy mikrokristályos cellulóz....
Nos ennyit a 100%-osan természetesről!

 



SCIO




A SCIO-t William Nelson Professor fejlesztette ki. Ez egy modern, váltott potenciás biorezonancia rendszer, ami stressz kimutatására és annak redukálására szolgál. A SCIO a Quantum fizika, a nem lineáris matematika és a legfejlettebb számitógép technika alapjaira épül. Hasonlóan működik, mint egy virus-scan a számitógépen: felfedezi a test gyenge pontjait, annak biológiai reaktivitása és rezonanciája alapján.